Hikayemiz
Marifet Fırın, 2021 yılının Eylül ayında doğal ve fıtrata uygun ürünler üretmek için kurulan bir işletmedir.
1940-1950 yıllarına kadar ekmeklerimiz ve unlu mamüllerimiz ekşi mayalı, organik ve genetiği değiştirilmemiş ata tohumlarımızdan üretilmekteydi. Sonrasında ise buğday tohumlarımızın birçoğunun genetiği değiştirilerek 14 kromozomlu buğdaylarımız 42 kromozomlu cüce buğday türü olarak geliştirildi. Böylece ülkemiz zehirli ilaçlarla üretilen aynı zamanda daha ucuz ama sağlıksız olan yeni bir buğday türüyle tanışmış oldu. Artık kavılca, siyez, karakılçık vs. diye tanıdığımız buğdaylarımız neredeyse tükenmeye kadar gelmişti. Bununla birlikte Ülkemiz daha öncesinde olmayan çölyak hastalığı ve gluten intoleransına bağlı olarak diyabet, otoimmün hastalıklar, obezite, alzheimer gibi sağlık sorunları çoğalmaya başladı. Biz de bu bilgilerin ışığında genetiği değişmeden, ata tohumu olarak günümüze kadar ulaşmış olan karakılçık, siyez, kavılca vs. buğdaylarını yaşatmak ve insanlara tanıtmak ekmekler yapmaya başladığımız bu yolda artık kurabiyeler, kekler, unlu mamüller ve pastalar üretiyoruz. Ata tohumu buğdaylarımızla aslında birçok ürününde yapılabileceğini göstermek için de her geçen gün ürün yelpazesini genişletmek için çabalıyoruz.
Çıktığımız bu yolda bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz.


Çıktığımız bu yolda bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz.
