Skip to content
Ürün Açıklaması
Çavdar, yüzyıllardır tüketilen besin değerleri açısından oldukça zengin ve doyurucu bir tahıldır. Aynı zamanda Yüksek lifli yapısıyla şeker hastaları için en uygun tahıl türü olan çavdar; kan şekerinin aniden yükselmesini engeller ve insülin düzeyini belirli bir seviyede tutar.Glutenin sindirim sisteminde sorunlar oluşturduğu son dönemde sıkça gündeme gelen bir konudur. Çölyak hastaları hariç olarak ( Çölyak hastalığı tamamen farklı bir rahatsızlıktır ve glutenin yapısı ile değil doğrudan glutenin varlığı ile ilişkilidir) gluten intoleransı bulunan bireylerde rahatsızlığın, yapısı değişen buğdaydan kaynaklandığını belirten birçok çalışma sonucu vardır. Yapısı değişen buğday tohumlarının içindeki gluten yapısı da değişmiştir ve bu değişimi tanımayan sindirim sisteminde sorunlara yol açmaktadır. Biraz daha açarsak değişen buğday ve türevleri , sindirim sisteminden geçerken bir tür kimlik taramasına tabi tutulur , tanınmayan veya sindirilmesi zor olan besinlerde sorunlar yaşanırken; genetiği değiştirilmemiş olan ata tohumu buğdayları sindirim sistemimiz tarafından tanınıyor ve daha kolay geçiyor.