Skip to content
Ürün Açıklaması
Karakılçık buğdayı: Karakılçık buğdayı ismini bünyesinde bulunduran karakılçıklardan almıştır. Genellikle ege bölgesinde yetişen ve nesli neredeyse tükenmek üzere olan bir buğday türüdür. Neslinin tükenmesinin en büyük nedeni ekonomik olarak diğer buğday türleri kadar bütçe sağlamaması ve bununla beraber buğday taneleri iri ve sert yapıda olduğu için zor öğütülmesidir.
Günümüz buğdaylarıyla kıyaslayacak olursak besin değeri, mineral ve vitamin bakımından yaklaşık altmış kat daha fazla kaliteli olduğu bilinmektedir. Esmer buğday veya ata tohumu olarak bilinen karakılçık buğdayı. İçerisinde demir, fosfor A, E, K, C fosfor kadar potasyum açısından da oldukça zengin içeriklidir. Ayrıca karakılçık buğdayı selenyum açısından zengin bir içeriğe sahip olduğu için cildinize de oldukça faydalıdır. Buğdayın içerisindeki lif minarelleri yüzünüzdeki aknelere karşı yardım ederek sivilcelerden de kurtulmanıza fayda sağlar. Ayrıca en az cilt sağlığı kadar saçlarınız için de gerekli mineral ve vitaminleri bünyesinde barındırarak saçınızı besler ve korur.
Karakılçık buğdayı içerisinde bol miktarda lif bulundurduğu için sindirim sistemimize de oldukça faydalıdır. Bağırsaklarımızın çalışmasını sağlayarak kabızlık gibi  rahatsızlıkları ortadan kaldırır.  Uzman hekimler tarafından yapılan bir araştırma sonucunda erkek bireylerde için günlük sekiz gram ve bayan bireyler için de günlük altı gram buğday tüketimini kesin kılmıştır. Bunlarla beraber hem yaşlı hem de genç bireylerin zihin sağlığını ve hafızasını güçlendirip koruyarak hem zinde hem de ruhsal açıdan rahat olmanızı sağlamaktadır.
(Glutenin sindirim sisteminde sorunlar oluşturduğu son dönemde sıkça gündeme gelen bir konudur. Çölyak hastaları hariç olarak ( Çölyak hastalığı tamamen farklı bir rahatsızlıktır ve glutenin yapısı ile değil doğrudan glutenin varlığı ile ilişkilidir) gluten intoleransı bulunan bireylerde rahatsızlığın, yapısı değişen buğdaydan kaynaklandığını belirten birçok çalışma sonucu vardır. Yapısı değişen buğday tohumlarının içindeki gluten yapısı da değişmiştir ve bu değişimi tanımayan sindirim sisteminde sorunlara yol açmaktadır. Biraz daha açarsak değişen buğday ve türevleri , sindirim sisteminden geçerken bir tür kimlik taramasına tabi tutulur , tanınmayan veya sindirilmesi zor olan besinlerde sorunlar yaşanırken; genetiği değiştirilmemiş olan ata tohumu buğdayları sindirim sistemimiz tarafından tanınıyor ve daha kolay geçiyor.)